regulacija brzine motora

Odgovori
Message
Autoru
srdjan80
Početnik
Postovi: 6
Pridružio se: Pon Feb 26, 2018 9:09 pm

regulacija brzine motora

#1 Post od srdjan80 » Pon Feb 26, 2018 9:33 pm

Pozdrav savima,
hteo sam da postavimpitanje u vezi regulacije brzine motora,pokusacu da objasnim o cemu se radi:
hteo bih da regulisem brzinu okretanja motora aspiratora. prekidac za ukljucenje ima tri polozaja,odnosno tri brzine okretanja motora, medjutim ja sam hteo da smanjim brzinu,da se okrece jos sporije od najsporije brzine. cuo sam da postoji regulacija brzine okretanja monofaznih motora,pomuci triaka i diaka,ali opet neki kazu da ta regulacija vazi samo za monofazne kolektorske motore, i ako bi se ta regulacija ubacila u motor od aspiratora, da bi motor verovatno izgoreo. ako postoji neko resenje,odnosno neka sema sa regulacijom,molio bih vas da postavite shemu.
takodje sam opet cuo da postoje i neke gotov elektronike iz kine da se naruce koje imogu da regulisu brzinu okrtanja motora,osvetljenje itd, samo mora se obatiti paznja kod povezivanja,ako to moze da se primeni na motor aspiratora,i ako neko ima tu shemu neka posalje,unapred se svima zahvaljuejm, poz

srdjan80
Početnik
Postovi: 6
Pridružio se: Pon Feb 26, 2018 9:09 pm

Re: regulacija brzine motora

#2 Post od srdjan80 » Uto Feb 27, 2018 8:31 am

uredu,hvala na odgovoru,pogledao sam snimak,video sam tamo u komentarima da si ti radio neku modifikaciju sheme,i da si zadovoljan,ako budem imao vremena moyda cu i ja upokusati da napravim taj regulator,samo ako sam dobro rayumeo ti si umesto drugog potenciometra vezao otprnik,izmedju srdjnje i je dne od nozica potenciometra.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Google [Bot] i 1 gost