Stranica 1 od 1

Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Sre Maj 31, 2017 6:18 am
od elektricar024
Pozz junaci :D

Imam sledeći problem. Na ime, auto mi pre 2 meseca odrađen ogromni veliki servis, ovde uračunato i servis kočnice. Menjani su pakne, cevi na prednjim točkovima itd, diskovi nisu menjani. Prešo preko tehničkog pregleda, sa tim da zadnja desna malo beži od leve, ali jbg... vazduh u sistemu i dva piva sve rešio.

E sad, problem se javlja tada kada idem na duži put. Kada se zagreje motor, sa tim zagreje se i ulje za kočnice, meni u toku kočenja pedala samo propada. Kao da nemam kočnice i hvata nekih 60% skroz na dnu, pa ,moram napumpati da bi proradila 100% i ovde mislim na to da u toku stiskanja mogu auto naterati do blokade točkova.
I naravno, nakon pumpanja bude tvrda i hvata redovno dok tržim kočnicu, ali čim pustim kočnicu sledeće kočenje ista priča. Čak imam osećaj da u tom trenutku kada prvi put propadne, da posle tga auto je pod kočenjem. Jednostavno kada pustim gas tačno osetim kako nešto njega koči.

Ovaj problem odmah nestane čim isključim motor i sačekam 30min da se ohladi ceo sistem, onda proradi kako treba.

Kaže moj majstor, da je to do centralnog kočionog sistema. Neke gumice propale, pa dok je ulje hladna savršeno radi, al kad se zagreje onda ulje postane ređe i tu već gumice propuštaju.

Moram naglasiti u trenutku kada su bili rađeni kočnice u kompletu je promenjena ulje za kočnice. Da li novo ulje za kočnice govno pazo se to dešava? Ili stvarno treba i gumice menjati?

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Sre Maj 31, 2017 8:15 am
od bob rock
po meni tu su dva moguca krivca:servo uredjaj ili glavni cilindar

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Sre Maj 31, 2017 11:36 am
od Joe Black
I moj glas ide za reparaciju glavnog cilindra (to je ta zamjena gumica), pod uslovom da je pri zamjeni ulja sistem ozračen kako treba.

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Čet Jun 01, 2017 6:40 am
od TubeMan
Imao ja takav problem na Opel Corsi,u principu svaki auto radi po istom ili slicnom sistemu.
Kod tebe je definitivno glavni kocioni cilindar u pitanju.E sad ne znam da li jos uvek neko vrsi zamenu gumica ili se kupuje ceo nov cilindar.

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Čet Jun 01, 2017 8:23 am
od bob rock
moje iskustvo na kolima koje sam imao je da menjanje gumica nije pomoglo jer se problem ponovo javljao posle kraceg vremena zbog pohabanosti unutrasnjosti cilindra tako da je najbolja opcija nov,jeste skuplja ali si bar neko duze vreme miran

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Čet Jul 06, 2017 7:05 pm
od elektricar024
Ovako. Odradio sam majstora.
Jedan deo problema je rešena. Stavili smo nove gumice u centralni kočioni sistem, a sam sistem kad smo rastavili u savršenom stanju. Nema izlizotine itd.... Kad smo rastavili primetili smo da jedna gumica je bila nabubrena :D koja je izazvala situaciju da auto samostalno vršio protosak na zadnje pakne. E sad, nažalost problem je to što generalni problem sa pritiskom nakon zagrejanog motora dalje tu stoji. Majstor, koji inače pošten sa velikog znanja i tru di se da svaki posao odradi kako to bog zapoveda, ni sam ne zna sad šta može problem izazvati. Sad trenutno smatra da ABS zeza KAKO GOD DA TO ZVUČI NELOGIČNO al je jedini sistem koja još vezan za kočioni sistem. Privremeno će nabaviti ispravan ali polovan kočioni cilindar pa zamenićemo i to na test, da isključimo i taj mogućnost. Za sada toliko :D

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Pet Jul 07, 2017 5:38 am
od elektricar024
Da. Pazi taj test sam odradio. Gornji sa naglo stiskanjem. Ali nije doneo rezultata. Sve savršeno funkcioniše dok se ne zagreje motor. I kad mislim da se zagreje motor, mislim na to da motor već pola sata radi na radnoj temperaturi od 80C. Tek tada počinje problemi. Reko sam malo pre. Sumnjati mnogo u majstora ne treba, pošto zaista jedan iskusan majstor je u pitanju. Juče kad sam otišo do njega i reko opet propo kočnica pruzeo auto i jebo mu pas mater. Sa šutanjem stiskanjem, zvao kolegu isto da ne znam šta rade itd. Skinuli su sve točkove digli gore i lupom gledali dal možda ulje pušta negde. Nigde ni kapi ulja.

Onaj deo sa točkovima što kažeš sa kleštima izvedba skoro nemoguća. Jer situacija kada se desi da izgubim kočnice, i ovde pod izgubim ne mislim na to da nemam u opšte kočnice već hvata samo skroz n dnu, ili moram napumpati da bi hvatao gore, čim ugfasim motor nakon 3 minuta sve funkcioniše normalno. Al za to vreme nema šanse skidati točkove i stavljati klešta...

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Sub Jul 08, 2017 2:43 pm
od elektricar024
propada sve vreme, dok god ne ugasim motor da se ohladi malo....

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Pon Jul 31, 2017 5:22 am
od coa1984
I meni se desava da kad su velike spoljnetemteraure posle nekih 30 kilometra voznje pedala propadne al jednom na drugi pritisak koci kad nije tako vruce sve je ok e sad dal se ovde moze kvar odrediti na osnovu ovog simptoma il isto mogu biti svi pomenuti kvarovi?

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Pon Jul 31, 2017 6:14 pm
od elektricar024
Ja na kraju menjam kočioni cilindar je kao što danilo reko on je kriv. Džaba menjali gumice situacija ista. Ulje ne gubi na cevima, i nigde sa strane. Utorak stiže sreda zamen.

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Ned Avg 19, 2018 7:59 pm
od Facom
Koliko sam ukapirao problem je glavni kočioni cilindar. Kada se zagreje pretače ulje i ne pumpa u vodove.
E sad da ne pametujem mnogo ali moja praksa je da se oko volana i kočnica nista ne krpi (jbg ipak je glava u pitanju) i uvek trazim kvalitetne rezervne delove sa garancijom posebno se odnosi na kocnice.

Re: Mercedes E190 - Problem sa kočnicama

Poslato: Ned Dec 30, 2018 10:11 pm
od NemanjaCucak2005
NESTO PROPUSTA VAZDUH