arduino projekat

Ovaj forum je napravljen na osnovu tutoriala na Youtube kanalu Elektro024. Ovde možete postaviti vaše pitanje, odrađene domeće zadatke i sve što je vezano za Arduino tutorial.
Pravila foruma
Ovaj forum je napravljen na osnovu tutoriala na Youtube kanalu Elektro024. Ovde možete postaviti vaše pitanje, odrađene domeće zadatke i sve što je vezano za Arduino tutorial.
Molim sve članove foruma da u ovu temu Vaše pitanje u ovom forumu postavite samo onda ako ima veze sa tutorialom Arduino Projects
Odgovori
Message
Autoru
milosd
Početnik
Postovi: 1
Pridružio se: Uto Maj 01, 2018 9:07 pm

arduino projekat

#1 Post od milosd » Uto Maj 01, 2018 9:14 pm

Pozdrav ljudi. Imam jedno vrlo vazno pitanje u vezi nekog projekta . Student sam poljoprivredne tehnike na poljoprivrednom fakultetu i potrebna mi je pomoc u realizaaciji jednog projekta.
Dobio sam temu projekta vremenski raley . Uradio sam zicnu verziju gde se nakon 3secunde ili ti tacnije na svake 3 sekunde pali i gasi sijalica. Sada mi je potebna jedna velika pomoc. Dobio sam drugu verziju proekta da uradim bezicnu verziju. Gde ce se u trenutku kada se upali sijalica poslati povratna informacija na mobilni telfon da je sijalica upaljena.
Amater sam u svemu ovome i potpuno mi je nepoznato. Pa bih zamolio ako bi neko mogao da mi odradi to bio bih mu puno zahvalan. U nastavku teksta cu okaciti program koji sam ja napisao , a na koji samo treba da se nadoveze ova varijanta koju sam napisao gore.

Evo i koda :

int in1 = 7;

void setup() {

pinMode(in1, OUTPUT);

digitalWrite(in1, HIGH);

}

void loop() {

digitalWrite(in1, LOW);

delay(3000);

digitalWrite(in1, HIGH);

delay(3000);

}

Korisnikov avatar
DenisHD
Početnik
Postovi: 379
Pridružio se: Sre Jan 04, 2017 11:32 am

Re: arduino projekat

#2 Post od DenisHD » Sre Maj 02, 2018 11:56 am

Ubuduće za kod stavljaj

Kod: Obeleži sve

  [code]
[/code] tagove, radi bolje preglednosti.. ;) :D

Što se tiče tvog projekta, ako sam dobro skontao trebao si da napraviš migavac? Ili nešto na tu foru? :D
Uglavnom, ovo se može odraditi veoma lako.. preko if petlje proveravaš da li ti promenljiva za sijalicu ima dodeljenu vrednost HIGH, ako ima, dalje u zavisnosti od modula koji ćeš koristiti za komunikaciju sa telefonom, imaš biblioteke za to, i onda nadješ u example - ovima deo koji se bavi time, i iskopiraš u svoju if petlju.. i naravno dodaš #include za te biblioteke na početku koda, i u void setup() funkciji podesiš komunikaciju tog modula.. dakle kao i u svakom drugom kodu.. E sad, ne znam da li si ograničen sa odredjenim komunikacijskim modulom, ili možeš sam da biraš koji ćeš koristiti.. i kad si pomenuo telefon, jel si mislio na smartfon, ili one starije.. Ako su stariji telefoni u pitanju, onda samo GSM modul za arduino pije vodu, i slanje poruka preko SMS poruka.. a ako je u pitanju smartfon, onda bih ja išao na ESP8266 WiFi modul, i Blynk aplikaciju za telefon.. Tamo je laganica podesiti da ti šalje notifikaciju tj poruku.. imaš u aplikaciji vidžet pod nazivom eventor, i u njemu namestiš da kada npr. na virtuelnom pinu V1 očita HIGH, šalje notifikaciju, koju ti tamo isto namestiš šta će pisati.. A taj virtuelni pin inače prethodno uprogramiraš u arduino tj. staviš ga u onu if petlju i to uradiš pomoću blynk.virtualWrite(virtuelni pin, promenljiva); funkcije... ;) :D
Ako ti nije jasno kako sve to radi, idi na blynk.cc sajt i trebalo bi da skontaš..

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta